Wie is CRICOU ?     
                                                                 
 

 

Christian Courtois is eenvoudigweg iemand die zijn vreugde in het leven en zijn manier om de dingen met humor te bekijken met anderen wilt delen. 

Hij heeft professioneel een zeer inventief parcours afgelegd als architect die velerlei originele oplossingen op de markt heeft gebracht  in het domein van thermische isolatie met cellulair glas. 

Sinds zijn pensioen komt zijn artistieke talent aan bod .

In zijn jeugdjaren heeft hij de vreugde  ontdekt om  eigenaardigheden uit hun oorspronkelijke omgeving te halen.  

Nu weet hij van elk hout pijlen te maken!  Met zijn grenzeloze verbeelding  sublimeert Cricou  allerhande  afgeschreven of gebroken voorwerpen.  Hij houdt ervan om de dingen een tweede leven te geven, een aangenamer leven dan het vorige.

Takken, wortels, stenen , verfresten en ... al wat hem in de handen valt komt aan de beurt. 

Zichzelf uitdagen om iets prettigs te maken met de meest banale en minst betekenende voorwerpen of afval, doet hij steeds vaker om aan te tonen dat men met verbeelding en inventiviteit zeer ver kan gaan.

Zei Albert Einstein niet dat verbeelding belangrijker is dan wetenschap ?

Welk materiaal of welke aanpak hij ook verkiest, zijn creaties zijn nooit zogezegde kunstwerken waar je moet proberen om door te dringen tot het onderbewustzijn van de artiest die iets  tracht uit te drukken . Nochtans valt zijn  humor voor volwassenen soms te ontdekken op een verder niveau.  Hij richt zich ook graag tot een jeugdig publiek om hun creativiteit aan te wakkeren om met om het even welk ietsje iets prettigs te verwezenlijken en er een dosis humor in te stoppen.

Cricou vervaardigt onder vorm van  humor in 3D een ander " belgisch surrealisme " met zowel pure klucht als woordillustraties , woordspelletjes, uitdrukkingengezegden, ideeŽn, onderwerpen die je doen nadenken,  geschenken met een achtergrond, rare publiciteit, blikvangers van een of ander bekend personage, onderwerpen uit de actualiteit Cricouartistiekevisies, Sprekende foto's, Cricoucollages ....

  

U kan dit alles ontdekken  in de 30 Laden met VERRASSINGEN die een thematische tentoonstelling van meer dan 1000 stukken tonen op deze website

 

                                                                      Cricou wenst u talloze glimlachjes!

 

Klik op wat U wenst in te kijken

CRICOU DOELSTELLINGEN C O N T A C T
en   Waarderingen
       Betrokkenheid 
en vervolg van de waarderingen 
PRESTATIES en appreciaties Kortfilm Laden  met VERRASSINGEN     VERKOOP